Eesti Pangaliit

Pressiteade: Pangaliidu innovatsioonipreemia pälvis LHV palgamakse lahendus

Pangaliidu innovatsioonipreemia pälvis LHV palgamakse lahendus

Eesti Pangaliidu tänavuse innovatsioonipreemia pälvis LHV palgamakse lahendus. Võitja kuulutati välja Eesti Pangaliidu 25. sünnipäeval, preemiaga tunnustab liit pankade saavutusi innovaatiliste teenuste pakkumisel ja klientide teenindamisel.

LHV ning Maksu- ja Tolliameti koostöös arendatud palgamakse lahenduse abil saavad ettevõtjad tasuda töötajate palgad, deklareerida tööjõumaksud ja need ka ühes kanalis tasuda.

“Kõige arenenum ja kolmandate osapooltega integreeritum ning kõrgeima lisandväärtusega teenus. Tõeline innovatsioon,” kirjeldas võidutööd žürii esimees, investor ja ettevõtja Indrek Kasela. “Hea näide panga ja avaliku sektori koostööst. Teeb ettevõtja elu lihtsamaks ja näitab teed, missugused tuleviku finantsteenused olema peaksid,” täiendas žürii töös osalenud ettevõtja Rain Rannu.

Auhinda vastu võttes toonitas LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu, et vähemalt pool tunnustusest kuulub Maksu- ja Tolliametile. „Eriti hea meel on, et žürii tõstis esile just protsessi innovatsiooni, sest tehnoloogilisi uuendusi oli palgamakse puhul vähem – põhiline innovatsioon seisneski andmevahetuses panga ja ameti vahel ning selleks vajalike protsesside väljatöötamises.“

Konkursil osales kokku viis tööd

• LHV palgamakse
  • LHV Eesti esimene viipemakse terviklahendus
  • Nordea koodirakendus
  • SEB videonõustamine
  • Swedbanki nutiterminal

Töid hindas žürii koosseisus: investor ja ettevõtja Indrek Kasela, Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste, Euroopa Innovatsiooniakadeemia asutaja Alar Kolk, Geenius.ee peatoimetaja Hans Lõugas ning ettevõtja ja Fortumo asutaja Rain Rannu.

Innovatsioonipreemiale oodati kandideerima nii uudseid lahendusi klienditeeninduses, toote- ja teenusevaldkonnas kui ka organisatsiooni-, protsessi- ja turundusinnovatsioonis. 2016. aastal pälvis Pangaliidu esimese innovatsioonipreemia LHV krüptoraha platvorm Cuber.

Eesti Pangaliidu peamisteks eesmärkideks on Eesti panganduse arendamine ja pankade ühiste probleemide lahendamiseks vajaliku tegevuse koordineerimine. 1992. aastal asutatud Pangaliitu kuulub 13 Eesti tegevuslitsentsi omavat krediidiasutust.

Eesti Pangaliidu tegevjuht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Pangaliidu innovatsioonipreemia 2017 LHV Palgamakse